Što se STVARNO događa kada poništite slanje, uredite ili izbrišete tekst u iOS-u 16

  aplikacija za poruke postavki iphonea © Mihail Primakov | vrijeme snova.com

Trebate li nadograditi na iPhone 14? Uključuje detekciju sudara, satelitsku komunikaciju u hitnim slučajevima, a profesionalni modeli dobivaju uvijek uključen zaslon. Dodirnite ili kliknite ovdje da provjerite više o novom iPhoneu, Apple Watchu i AirPods Pro uređaju . Naša presuda: Ako vaš telefon još uvijek dobro radi, pričekajte za sada.



Ako imate iPhone 8 ili noviji, vjerojatno ste već ažurirali na iOS 16. Najnoviji operativni sustav uvodi cool nove značajke, kao što je mogućnost prilagodbe zaključanog zaslona i ažuriranja aplikacija koje najčešće koristite, uključujući Mail, Health , novčanik i karte.



Velika je novost da konačno možete uređivati ​​i poništavati slanje tekstualnih poruka. Dugo smo čekali ove značajke. Zvuči kao sjajna ideja, ali nije tako jasna kao što se čini. Pokazat ćemo vam istinu iza Appleove zavjese.

Mit: Kada poništite slanje poruke, primatelj nikada neće saznati

Stvarnost: Dobit će obavijest.

Možete povući poruku koju ste poslali, ali tu je još nešto. Značajka poništavanja slanja radi samo s iMessageom (iPhone na iPhone), a vi i primatelj morate imati iOS 16.



Tehnološke vijesti koje su vam važne, svakodnevno

Privatnost, sigurnost, najnoviji trendovi i informacije koje su vam potrebne za najbolji digitalni život.

Ako poništite slanje poruke nekome tko ima stariju verziju iOS-a, on će je i dalje vidjeti, a vi ćete dobiti obavijest koja potvrđuje tu činjenicu.

Evo još nekoliko stvari koje trebate imati na umu kada poništavate slanje poruke:



  • Poruku možete povući samo u roku od dvije minute od slanja.
  • Primatelj može pročitati vašu poruku prije nego što je poništite.
  • Ako poništite slanje poruke, ona će nestati sa zaslona primatelja, ali će biti obaviješten da ste je poništili.

Sada kada znate kako to funkcionira, evo kako poništiti slanje poruke:

  • Dok ste u iMessage razgovoru, pritisni i drži poruku koju želite poništiti.
  • Dodirnite Poništi slanje .

iOS 16 dodaje više sigurnosnih značajki za zaštitu vaše privatnosti i podataka. Dodirnite ili kliknite ovdje za iPhone (i Android) sigurnosne značajke koje vrijedi omogućiti .

Mit: Kada uredite tekst, primatelj nikada neće znati.

Stvarnost: Još jednom će dobiti obavijest.



Jeste li ikada poželjeli promijeniti SMS nakon što ste ga poslali? Možete, ali radi samo s iMessageom, a oba iPhonea moraju imati iOS 16.

Ako uredite poruku koju ste poslali nekome tko ima stariju verziju iOS-a, sve vaše uređene poruke pojavit će se na njegovom zaslonu i dobit će obavijesti o vašim izmjenama.



Evo nekih stvari koje trebate znati kada uređujete poruku:

  • Za uređivanje teksta imate 15 minuta.
  • Poruku možete urediti do pet puta.
  • Primatelj može pročitati vašu poruku prije nego što je uredite.
  • Primatelj može dodirnuti vašu uređenu poruku i vidjeti njezinu povijest uređivanja.

Sada kada znate sve implikacije uređivanja poruke, evo kako se to radi:

  • Dok ste u iMessage razgovoru, pritisni i drži poruku koju želite urediti.
  • Dodirnite Uredi i napravite svoje promjene.
  • Dodirnite plava kvačica kada ste gotovi.

Mit: Kada izbrišete tekst, on je nestao

Stvarnost: Te izbrisane poruke ostaju još neko vrijeme.



Kada izbrišete tekstualnu nit, ona se pohranjuje u mapu na vašem iPhoneu 30 dana. Na primjer, ako primite neželjeni tekst i izbrišete cijelu nit od pošiljatelja, to će se prikazati u nedavno izbrisanoj datoteci poruka. Možete ga oporaviti ili trajno izbrisati odmah i tamo.

BILJEŠKA : SMS poruke koje poništite slanje rade ne pojaviti u nedavno izbrisanoj datoteci poruka.



Evo kako izbrisati ili vratiti nedavno izbrisane poruke:

  • Otvori Poruke aplikaciju i dodirnite Uredi gore lijevo.
  • Dodirnite Prikaži nedavno obrisano za pregled poruka označenih za brisanje.
  • Možete odmah izbrisati poruku tako da je odaberete i dodirnete Izbriši > Izbriši poruku.
  • Oporavite poruku tako da je odaberete i dodirnete Oporavak > Oporavi poruku .
  • Možete dodirnuti Izbrisati sve ili Oporavi sve na dnu zaslona za primjenu ovih radnji na sve vaše izbrisane poruke.

UPOZORENJE: Svatko može vidjeti vaše izbrisane poruke ako ima vašu lozinku.

Možda ti se također svidi: Koristite privatno pregledavanje za brisanje digitalnih zapisa (iPhone, iPad, Mac)